Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ζωγραφική σε βότσαλα




Θάλασσα καί παραλία, εκτός από χαλάρωση και μαύρισμα σας δίνει και κάτι άλλο. Σας δίνει την χαρά τής δημιουργίας, αφού έχετε μαζέψει μία σακούλα με βότσαλα.
Η εύκολη λύση είναι να πάρετε βάζα και να τα γεμίσετε με άμμο βότσαλα και κοχύλια. 

Μπορείτε όμως να μεταμορφώσετε τα βότσαλα που μάζεψατε από την παραλία σε μικρά έργα τέχνης.
Αυτό πού θα χρειαστείτε είναι: Ακρυλικά χρώματα νερού, ανεξίτηλος μαρκαδόρους, βερνίκι, πινέλα, κόλλα για εξωτερικούς χώρους (εάν θέλετε να κολλήσετε δύο ή περισσότερα βότσαλα), σύρμα για τα πιάτα εάν θέλετε να κάνετε τα βότσαλα ποιο λεία.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή αφού απλώσετε τις εφημερίδες εκεί που θέλετε να δουλέψετε. Βάλτε τα πλυμένα και στεγνά βότσαλα πάνω στις εφημερίδες και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη. 



Μπορείτε να ζωγραφίσετε οτιδήποτε από πουλιά μέχρι δράκους. Αφού ολοκληρωθεί το έργο σας αφήστε το να στεγνώσει καλά και το περνάτε ένα χέρι βερνίκι για προστασία τού χρώματος και περισσότερη λάμψη.

Η πέτρα ή το βότσαλο που μόλις ζωγραφίσετε μπορεί νά γίνει πρες παπιε για τό γραφείο, για τό τραπεζομάντηλο στην βεράντα, μαγνητάκι για το ψυγείο, ακόμα και δώρο, τα πιο μεγάλα βότσαλα ή πέτρες μπορούν να γίνουν στοπ για τις πόρτες όταν αερίζετε ένα δωμάτιο.
Εάν έχετε πρόβλημα με το σχέδιο υπάρχει και η λύση του decoupage.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου